Erhverv

Mæglere tror på vækst trods fald i omsætningen

De gyldne tider på erhvervsejendomsmarkedet er for en tid sat på pause. To af landets store mæglerkæder ser alligevel positivt på fremtiden.

Omsætningen på erhvervsejendomsmarkedet er for en tid fladet ud, men det betyder ikke at optimismen er stækket. Tværtimod tror to af de store mæglerkæder fortsat på god omsætning. Arkivfoto: Dandy Business Park

Hvis man kigger på udviklingen inden for erhvervsejendomsmarkedet, kunne noget indikere, at vi på et tidspunkt vil opleve en ketchupeffekt. Forstået på den måde, at der er historisk megen kapital allokeret til investering i fast ejendom. Så selv om det danske marked i første kvartal af 2019 oplevede en nedgang på 40 pct. i transaktionsvolumen i forhold til første kvartal af 2018, er det ikke et udtryk for, at kapitalen investeres i andre aktivklasser. Udfordringen er imidlertid, at investorerne har svært ved at finde ejendomme, som de vurderer fair prissat, hvilket medfører, at kapitalen akkumuleres, og at investorerne afventer.

»Det vurderer vi som en af de primære årsager til nedgangen i transaktionsvolumen på såvel dansk som europæisk plan. Vi ser imidlertid fortsat positivt på erhvervsejendomsmarkedet, selv om vi i 2019 forventer, at transaktionsvolumen i Danmark samlet set lander på 67-70 mia. kr. svarende til et fald på 10-15 pct. i forhold til 2018.«..

BRANCHENYT
Læs også