Erhverv

Høj Audi bliver halvelektrisk

Audi Q5 kommer som plug-in hybrid, der sammenlagt yder 367 hk og kan køre 40 km på ren strøm.

Den høje Audi Q5 55 TFSI e Quattro har en topfart på ren strøm, som er 135 km/t. Foto: Audi

Masser af elektricitet. Det er nøgleordene hos bilproducenterne, som for alvor også går i højden med den nye plug-in-teknologi i SUV-klassen. Audi lancerer således nu Q5-modellen som opladningshybrid. Her fungerer en 2,0 liters TFSI-motor på 252 hk sammen med et batteri og en elmotor, der har en ydelse på 105 kW. Det giver sammenlagt en systemydelse i bilen på 367 hk, der har et moment på pæne 500 Nm, og som klarer 0-100 km/t. på 5,3 sek.

Batteriet lades typisk op fra en stikkontakt eller wallboks. Med fuld strøm på cellerne klarer Q5 55 TFSI e Quattro, som modellen hedder, 40 km på en opladning, hvor topfarten på ren el er 135 km/t.

Bilen kører normalt med forhjulstræk. Men Quattro-firehjulstrækket, der her fungerer sammen med elmotoren, kan forudse situationer i trafikken eller på vejen og lynhurtigt træde til med eldrift, hvis SUV’en skal hjælpes bedre rundt i sving.

100.000 ladepunkter

Med et almindeligt 230 volts stik kan bilen lades op på seks timer. Den kan maksimalt lade med 7,4 kW, hvilket betyder, at batteriet kan få fuldt blus på i løbet af 2,5 timer. På farten er der mulighed for at lade ved en række ladepunkter. Audis egen ladetjeneste, Audi e-tron Charging, giver ifølge importøren adgang til 100.000 ladepunkter i Europa, hvor det i mange tilfælde er nok med ét kort.

Opladning, klimaanlæg og køredata kan styres fra appen myAudi.

Modellen byder på specielt udstyr som full LED-forlygter, sportssæder, 18 tommer fælge i turbinedesign og S-line-trimpakke.

Audi Q5 55 TFSI e Quattro lander herhjemme til efteråret.

Danske priser og endeligt udstyr kendes endnu ikke.

BRANCHENYT
Læs også