Erhverv

Nyt fly fra Airbus er endnu et stød til Boeing

Airbus lancerer en ekstra langtrækkende udgave af det populære A321neo fly. Boeings model i samme kategori, 737 MAX, han haft flyveforbud siden marts.

Airbus har lanceret en ny og ekstra langtrækkende udgave af Airbus A321neo.

Airbus har lanceret en ekstra langtrækkende udgave af det populære mellemdistancefly A321neo.

Den nye model er endnu en mavepuster til den amerikanske flyproducent Boeing, der kæmpet for at få det flere måneder lange flyveforbud for Boeing 737 Max ophævet.

Airbus præsenterede den nye model, der går under navnet A321XLR, på den store luftfartsmesse i Paris. Ifølge Reuters er der forlydender om, at Airbus har fået ordrer på 200 eksemplarer af flyet, der har en rækkevidde på op til 8.700 km.

Dermed bliver flyet det mest langtrækkende flytype med kun en midtergang. Den nuværende model, Airbus 321LR, kan flyve 7.400 km uden stop.

»Vi kan flyve fra Mellemøsten til Bali eller fra Japan og langt ind i Australien. Det er derfor den laveste risiko for flyselskaber, der vil investere i den type ruter,« siger salgsdirektør Christians Scherer fra Airbus ifølge Reuters.

En række flyselskaber har vist stor interesse for flytypen, der bl. a. kan erstatte Boeing 757 og Boeing 767 fly, som er ældre fly med højere brændstofforbrug.

Airbus A321XLR kan angiveligt reducere forbruget af brændstof pr. sæde med 30 pct. på grund af nye motorer og moderne teknologi. Flyet kan indrettes med mellem 180 og 220 sæder.

De første fly af typen ventes i luften i 2023.

Modellen kommer på markedet på et sårbart tidspunkt for Boeing. Selskabets Boeing 737 MAX, som er konkurrenten til de langtrækkende fly fra Airbus, har siden marts haft et globalt flyveforbud efter to alvorlige havarier med mere end 300 dræbte passagerer og besætningsmedlemmer.

BRANCHENYT
Læs også