Erhverv

Falckreddere efterlyser millioner i 3F

Falck betaler hvert år millioner til fonde, som 3F skal bruge på at forbedre reddernes arbejdsliv. Men forholdet mellem virksomheden og fagforeningen er så tæt, at reddere nu både efterlyser svar på, hvad fondene laver, og hvad pengene bliver brugt på. Hverken Falck eller 3F ønsker at fremlægge regnskaber.

Formand for 3F Transport, Jan Villadsen, forklarer, at Falck betaler, hvad de skal, til en række fonde, og at regnskaberne er uafhængigt revideret, men ønsker ikke at give medier eller 3F's egne tillidsfolk indsigt i, hvor mange penge, der kommer ind og hvad, de bliver brugt til.

Mistilliden til 3F er blevet så stor hos tidligere og nuværende Falck-reddere og tillidsfolk, at de kræver åbenhed om, hvad de millioner, som Falck efter aftale med 3F årligt betaler til forskellige fonde, bliver brugt til.

I to af fondene, der modtager omkring halvanden mio. kr. om året, ved hverken ansatte eller tillidsfolk, hvad formålet med fonden er, eller hvad pengene bliver brugt til. Ifølge Finans’ research har de i alt seks fonde modtaget mere end 40 mio. kr. de seneste fem år...

BRANCHENYT
Læs også