Erhverv

700 SAS-ansatte langer ud efter ledelsen

Medarbejdere hos SAS er stadig utilfredse, selvom SAS i starten af maj indgik en aftale med piloterne. Foto: Finn Frandsen

Ledelsen i luftfartsselskabet SAS får hård medfart i et internt brev, som cirka 700 medarbejdere har skrevet under på. Der berettes blandt andet om en "management by fear" kultur.

Det skriver SVT.

SAS var i vælten i slutningen af april til starten af maj, hvor selskabets nordiske piloter strejkede. Det betød i alt godt 4000 aflyste flyvninger over den uge, som strejken varede, hvilket berørte lige godt 380.000 passagerer.

Selv om en aftale blev indgået mellem SAS og piloterne, så forlyder det, at der stadig hersker utilfredshed hos medarbejdere i selskabet. Brevet retter ifølge SVT en skarp og direkte kritik af selskabets lederskab, hvilket vidner om, at utilfredsheden er vokset, og situationen ikke længere er bæredygtig.

- Vi er trykket af en stor og dyr administration, som praktiserer "management by fear", siger en af initiativtagerne bag brevet til SVT.

Den samme person fortæller SVT, at det ikke handler om at påføre yderligere skader på virksomheden. Brevet nævner også visionen om, at SAS skal vinde den prestigefyldte pris "årets flyselskab" i 2022, hvilket medarbejderne gerne vil arbejde hen imod.

SVT har forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i SAS, men det er ikke lykkedes. Stabschef Carina Malmgren-Heander har imidlertid kommenteret brevet på SAS' interne netværk:

- Jeg vil gerne takke for dit engagement, det er dejligt at se. Jeg er positiv over, at vi har det samme mål i tankerne, som handler om et rentabelt og vellykket SAS på lang sigt, skriver hun på det interne netværk hos SAS ifølge SVT.

BRANCHENYT
Læs også