Erhverv

Bavarian Nordic påbegynder fase 3 forsøg med frysetørret koppevaccine

Ved succesfulde data fra forsøget og en efterfølgende vurdering af myndighederne i USA håber selskabet på godkendelse af vaccinen i 2022.

Foto: AP

Biotekselskabet Bavarian Nordic påbegynder nu et fase 3-forsøg med den frysetørret udgave af MVA-BN-koppevaccinen.

Det oplyser selskabet i en meddelelse onsdag aften.

Registreringsansøgningen for den flydende-frosne udgave af MVA-BN koppevaccine behandles i øjeblikket af de amerikanske sundhedsmyndigheder med forventet afgørelse i andet halvår 2019. Efter afslutningen af det nye forsøg, forventeligt i 2021, vil selskabet indsende et supplement til registreringsansøgningen med henblik på at udvide godkendelsen til at omfatte begge udgaver af vaccinen.

Ved succesfulde data fra forsøget og en efterfølgende proces hos de regulatoriske myndigheder, forventer selskabet godkendelse af den frysetørrede vaccine i 2022.

“Vi er begejstrede over at påbegynde dette sidste forsøg, der sammen med den forventede godkendelse af   den flydende-frosne udgave af MVA-BN koppevaccinen samt færdiggørelsen af byggeriet af vores nye fyldefabrik senere på året vil styrke vores globale førerposition inden for koppevacciner. Dette forventes at kunne udvide de kommercielle muligheder i USA og resten af verden,” udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

BRANCHENYT
Læs også