Erhverv

Styrelse bortviser fem ansatte efter suspekte handler med Kemp & Lauritzen

Bygningsstyrelsen har fået Kammeradvokaten til at undersøge, om medarbejdere har modtaget uretmæssige fordele, og har foreløbigt bortvist fem medarbejdere.

Installationsfirmaet Kemp & Lauritzen har allerede bortvist medarbejdere på grund af uregelmæssigheder i samhandlen med Bygningsstyrelsen. Nu er også fem medarbejdere i styrelsen bortvist. Foto: Kemp & Lauritzen.

Bygningsstyrelsen har bortvist foreløbigt fem medarbejdere som følge af sagen om mistænkelige køb fra installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen.

Det meddeler styrelsen i en pressemeddelelse fredag.

Ifølge meddelelsen er der fundet »dokumentation for klare overtrædelser af Bygningsstyrelsens interne regler for indkøb og modtagelse af gaver«, og yderligere tre medarbejdere er fortsat suspenderede.

Udmeldingen kommer, efter at Kemp & Lauritzen for godt to uger siden bortviste fire medarbejdere og fortalte, hvordan ansatte i firmaet bl.a. har solgt tablets og telefoner til styrelsen. Handlerne er suspekte, fordi telefoner og tablets intet har at gøre med den serviceaftale, som Kemp & Lauritzen har haft med Bygningsstyrelsen. Dertil kommer, at udstyret ikke fremgik af fakturaerne, da det var camoufleret som »diverse materialer«.

Firmaet havde desuden konstateret, at to ledende medarbejdere havde brugt 83.000 på gourmetmiddage og ophold med en ansat i Udenrigsministeriet, der har suspenderet en medarbejder på grund af sagen.

Det er endnu uklart, hvorfor de ansatte i Kemp & Lauritzen har forsøgt at camouflere it-udstyr til Bygningsstyrelsen. I Kemp & Lauritzen har man ikke fundet en forklaring, og Bygningsstyrelsen vil ikke fortælle yderligere, inden Kammeradvokaten er færdig med at undersøge sagen.

Ifølge styrelsen handler sagen om, hvorvidt en afgrænset gruppe af medarbejdere har modtaget uretmæssige fordele fra leverandører og samarbejdspartnere.

Kemp & Lauritzen har lukket sagen uden at indgive politianmeldelse.

Bygningsstyrelsen oplyser, at Kammeradvokatens undersøgelse ventes færdig i august.

Læs også