Erhverv

Ørsted vinder stor sejr i USA med havvindmøllepark i New Jersey

Den amerikanske stat New Jersey har tildelt det danske energiselskab Ørsted en kontrakt på levering af havvindenergi.

Foto: PR Ørsted

- Ørsteds bud på 1,1 gigawatt, GW, blev godkendt enstemmigt fredag af forsyningsmyndighederne i staten, skriver Bloomberg News fredag eftermidag.

Staten i New Jersey har sat et mål om have opført 3,5 GW havvindenergi i 2030.

Nyheden bekræftes af Ørsted i en pressemeddelelse.

Ocean Wind kommer til at ligge ud for Atlantic Citys kyst og bliver New Jerseys første store havvindmøllepark. Såfremt Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning, forventes havvindmølleparken at stå færdig i 2024.

Ørsted kommer til at samarbejde med de koncernselskaber i Public Service Enterprise Group (PSEG), der ikke er forsyningsselskaber. Disse selskaber vil levere energistyringsydelser samt potentielt udleje landområder til brug i projektudviklings- og udførelsesfasen. PSEG, der forsyner 2,2 millioner el-kunder i New Jersey, og som Ørsted har et langvarigt udviklingspartnerskab med, har en option om at blive aktieinvestor i Ocean Wind-projektet.

"Vi ser frem til at opføre Ocean Wind, der bliver den første havvindmøllepark i USA på over 1 GW, og som vil bidrage væsentligt til guvernør Murphys ambitiøse mål for vedvarende energi," siger koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore Martin Neubert i meddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også