Erhverv

Nilfisk nedjusterer forventninger efter modvind på nøglemarkeder

Der ventes nu en organisk vækst på cirka minus 1,0 pct. i 2019. Foto: Nilfisk

Udfordringer inden for det industrielle segment og på nøglemarkeder som Tyskland og Norden betyder, at Nilfisk nedjusterer sine forventninger til 2019.

Det oplyser rengøringsmaskineproducenten onsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

- Det er en stor skuffelse for os ikke at levere på de målsætninger, vi satte os for i starten af året. Den afmatning, vi har set i andet kvartal inden for det industrielle segment samt i nøglemarkeder som Tyskland og Norden, var ikke ventet. Det gør os mere forsigtige i forhold til resten af året, siger topchef Hans Henrik Lund i en kommentar.

Der ventes nu en organisk vækst på cirka minus 1,0 pct. i 2019. Tidligere var forventningen en vækst på cirka 2,0 pct., hvilket var samme niveau, som selskabet realiserede i 2018.

EBITDA-marginen før særlig poster ventes nu intervallet 11,0 til 11,5 pct. før effekten af IFRS 16 mod tidligere over 12,0 pct. Sidste år viste posten 11,5 pct.

I samme ombæring udskydes realiseringen af rengøringsmaskineproducentens mellemlange mål om en organisk vækst på 3,0 til 5,0 pct. og en EBIDA-margin før særlige poster på 13,2 til 15,2 pct. til 2021.

- Vores tiltro til Nilfisks potentiale er uændret, og vi fortsætter vores transformation af forretningen. Med de nye forventninger til 2019 har vi dog oplevet et tilbageslag, hvilket desværre udskyder vores forventninger til det mellemlange sigte, lyder det fra Hans Henrik Lund.

BRANCHENYT
Læs også