Erhverv

Bilkæmper går sammen i kamp mod selvkørende Teslaer

BMW og Daimler vil udvikle køresystemer sammen.

BMW og Daimler vil sammen tage kampen op mod bl.a. Tesla.

BMW og Daimler har besluttet at danne forbund og pulje 1.200 udviklere sammen, der skal udvikle selvkørende teknologi til biler på et tidspunkt, hvor indtjeningen i hele bilindustrien er under pres.

Det strategiske partnerskab vil ifølge Reuters fokusere på at udvikle teknologi til assisterede køresystemer, automatiseret kørsel på motorveje samt automatisk parkering. Der står altså intet om, at teknologien sigter mod at gøre bilerne fuldstændig selvkørende.

Det arbejder både Tesla og Google-selskabet Waymo på, men teknologien har hidtil haft svært ved at leve op til forventningerne. Og de fleste regner med, at det har lange udsigter, før der kommer teknologi, som vil gøre en chauffør fuldstændig overflødig.

BMW og Daimler har været undervejs med partnerskabet i noget tid, men aftalen er altså på plads nu, og de sigter imod, at teknologien kan bruges i masseproducerede biler fra 2024.

Begge selskaber måtte tidligere på året sænke forventningerne, og ligesom størstedelen af de globale bilproducenter såvel som underleverandører til industrien har BMW og Daimler fået kursklø, fordi udsigten til en global økonomisk afmatning og frygten for en recession er højt på investorernes radar.

Bilindustrien har historisk været et vanskeligt sted at tjene penge, fordi den er både kapital- og udviklingsintensiv, og det har fået flere producenter til i stigende grad at samarbejde, fordi det er dyrt, hvis de alle skal udvikle f.eks. selvkørende teknologi fra bunden.

Ifølge Reuters er tyske Volkswagen og amerikanske Ford langt i forhandlingerne om en strategisk alliance, der skal udvikle selvkørende og elektriske biler.

I maj var Renault og italiensk-amerikanske Fiat Chrysler i dialog om at slå pjalterne sammen, men det løb ud i sandet.

Læs også