Erhverv

Ford lancerer ny superbil til 1,2 mio. dollars: Må ikke køre på vejene

Ny model af superbilen Ford GT kommer til at indeholde 700 hestekræfter. Prisskiltet lyder på næsten 8 mio. kr.

Her ses den nye Ford GT Mk II. PR-foto: Ford.

1,2 mio. dollars, eller knap 8 mio. kr., er mange penge for en bil. Især når den slet ikke må køre på offentlige veje, men kun er udviklet til banekørsel.

Ikke desto mindre er det netop sådan en bil, som bilproducenten Ford nu er på vej til at sende på markedet til glæde for fartgale bilentusiaster med både køreegenskaberne og pengepungen i orden.

Ifølge det amerikanske medie CNN lancerer Ford en ny og kraftigere udgave af bilproducentens superbil-model Ford GT under navnet Ford GT Mk II.

Modellen, som der kun vil blive bygget 45 stykker af, har en 3,5-liters ecoboost-motor med 700 hestekræfter, hvilket er 53 hestekræfter mere end de normale Ford GT-modeller, der gerne må køre på offentlige veje.

Sammenlignet med de Ford GT-modeller, der konkurrerer i det prestigefyldte Le Mans-løb, har den nye model hele 200 flere hestekræfter, fordi Le Mans-bilerne er underlagt forskellige restriktioner på deres ydeevne.

»Ford GT Mk II udløser dens fulde præstationspotentiale uden de kunstige performancebegrænsninger, som motorsporten ellers dikterer,« siger Hau Thai Tang, der er produktudviklingschef hos Ford.

Den nye superbil bliver dog ikke for hvem som helst.

For at komme i betragtning som køber af en Ford GT Mk II-model skal man først ansøge og godkendes af Ford. Først herefter kan man få lov til at slippe de 1,2 mio. dollars, som bilen koster.

Til sammenligning koster en Ford GT, der gerne må køre på offentlige veje, 450.000 dollars, hvilket svarer til knap 3 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også