Erhverv

Verdens bedste vingårde kåret - Frankrig skuffer fælt

Den årlige kåring sker med henblik på at fremhæve det ypperste i vinturisme.

Vinderen af prisen Verdens Bedste Vingård 2019 er en familieejet argentinsk vingård idyllisk beliggende ved foden af Andesbjergene, Zuccardi Valle de Uco. Pressefoto
Vin

Når tankerne ledes hen på det ultimative i ønologi, så vil mange nok forbinde det med et hæderkronet château i Frankrig.

Men det traditionsrige vinland fik dårligt nok en vinstok til jorden i duellen om en topplacering i den netop afsluttede kåring af verdens bedste vingård, skriver CNN.

I stedet kom Frankrig først ind på en 16. plads ud af 50 mulige med Château Smith Haut Lafitte nær Bordeaux.

Italienerne må også kaste et slukøret blik på listen. Først på 18.-pladsen finder man en repræsentant fra støvlelandet, nemlig vingården Antinori nel Chianti Classico beliggende nær Toscana.

I stedet blev vinderen af prisen Verdens Bedste Vingård 2019 en familieejet argentinsk vingård idyllisk beliggende ved foden af Andesbjergene, Zuccardi Valle de Uco.

I 2016 blev vinmekkaet gennemgribende fornyet af arkitekterne Tom Hughes, Fernando Raganato og Eugenia Mora.

»Vi er tre generationer involveret i vinproduktionen. Og den filosofi, vi har valgt, er en fantastisk måde at komme i kontakt med vinelskere,« sagde adm. direktør José Alberto Zuccardi, da han på familiens vegne modtog førsteprisen i London.

Den årlige kåring sker med henblik på at fremhæve det ypperste i vinturisme og blev foretaget af vineksperter sammen med førende repræsentanter fra gourmet- og rejsebranchen.

1.500 vingårde fra hele verden var nomineret.

Se Top 10-listen her:

1. Zuccardi Valle de Uco (Argentina)

2. Bodega Garzón (Uruguay)

3. R. López de Heredia Viña Tondonia (Spanien)

4. Quinta do Crasto (Portugal)

5. Catena Zapata (Argentina)

6. Montes (Chile)

6. Clos Apalta Winery (Chile)

8. Rippon (New Zealand)

9. Marqués de Riscal (Spanien)

10. Weingut Dr. Loosen (Tyskland)

Læs også