Erhverv

Thomas Cook diskuterer redning til milliarder: Aktien hamrer ned

Verdens ældste rejseselskab har ifølge Reuters kæmpet med faldende efterspørgsel på selskabets pakkerejser, høj gæld og en varm europæisk sommer i 2018, som lagde en skygge over bookinger. Foto: Clara Margais/picture-alliance/dpa/AP Images.

Det britiske rejseselskab Thomas Cook er i dialog med sin største aktionær, Fosun Tourism, og sine kreditorer om en redningsplan til 750 mio. pund, svarende til 6,2 mia. kr.

Redningsplanen vil give det asiatiske konglomerat kontrollen over rejseselskabets grupperejser og en mindre andel af dets flyselskab, skriver Bloomberg News.

Thomas Cook-aktien tæt på halveres på børsen i Storbritannien fredag formiddag og koster nu 7,104 pence.

Verdens ældste rejseselskab har ifølge Reuters kæmpet med faldende efterspørgsel på selskabets pakkerejser, høj gæld og en varm europæisk sommer i 2018, som lagde en skygge over bookinger.

En aftale kræver tilsagn fra aktionærerne og myndigheder, men ifølge Thomas Cook støtter selskabets største kreditorer rekapitaliseringen. Forhandlingerne er "konstruktive" og "fremskredne", lyder det ifølge Bloomberg News fra de to aktører.

Kapitalindsprøjtningen vil ifølge rejseselskabet bidrage med "tilstrækkelig likviditet til handel over vintersæson 2019/20 og den økonomiske fleksibilitet til at investere i fremtidens forretning", skriver nyhedsbureauet AFP.

Fosun Tourism ejer tæt på en femtedel af Thomas Cook, og ifølge en analytiker kan en større andel i brandet øge forretningen i konglomeratets hjemland, Kina.

- Fosun håber, at Thomas Cooks brandnavn og globale rækkevidde vil øge forretningen blandt de velhavende kinesiske turister, siger Andrew Collier, direktør hos Orient Capital Research, til Bloomberg News.

Thomas Cook havde ifølge mediet gæld på omkring 1,9 mia. pund, svarende til 15,8 mia. kr., ved udgangen af marts. I maj nedjusterede kreditvurderingsbureauet S&P sin vurdering af rejseselskabet, der i forvejen lå i "junk"-terræn, til "CCC+" fra "B-".

Læs også