Erhverv

Her er tilbygningerne, der har gjort museerne endnu mere værd at besøge

Spektakulære tilbygninger skal være med til at give museerne nyt liv og lokke nye folk til. I den globale kamp på turisme- og oplevelsesøkonomi sættes alle sejl til.

Daniel Libeskind har ladet sig inspirere af Rocky Mountains under skabelsen af Denver Art Museum

Op gennem 1800-tallet var museer ofte forbeholdt en eksklusiv elite og strengt knyttet til nationalstaten og dens identitetsbygning. Der var tale om institutioner, som først og fremmest var sat i verden for at formidle kulturarven og styrke nationalfølelsen. I dag er både store og mellemstore museer rundt om i verden for længst blevet aktører i den globale oplevelses- og turismeindustri, hvor det som bekendt handler om at skabe oplevelser og tjene penge.

Det manifesterer sig også i museernes arkitektur. Det ydre skal i lige så høj grad som samlingerne få folk til at besøge museerne, og såvel helt nye museer som tilbygninger til eksisterende museer skabes af verdens mest eftertragtede arkitekter, herunder superstars som Jean Nouvel, Frank Gehry, Norman Foster, I.M. Pei, Daniel Libeskind, Herzog & de Meuron samt Bjarke Ingels Group. ..

Læs også