Erhverv

Ryanair overvejer baselukninger efter MAX-forsinkelse

Ryanair skulle have modtaget 50 Boeing 737 MAX.

Foto: Adam Berry/Bloomberg

Forsinkede leverancer af MAX-fly betyder, at Ryanair muligvis vil lukke baser og fyre piloter. American Airlines piller MAX-fly ud af trafikprogrammet helt til november.

Det skriver branchesitet Check-In.

Peter Bellew, der er afgående driftsdirektør hos det irske lavprisselskab Ryanair, advarer om, at flyselskabet muligvis bliver nødt til at lukke eller neddrosle baser hen over vinteren.

Ryanair skulle have modtaget 50 Boeing 737 MAX – fordelt på 25 i år og 25 i første kvartal næste år – men så længe flyet er grounded, bliver der ikke leveret et eneste fly.

- Vi er i gang med at revidere vores trafikprogram og se, hvilke implikationer det vil få for baserne og allokering af fly, skriver Peter Bellew ifølge The Irish Times i et brev til flyselskabets piloter.

Da den revidering endnu ikke er afsluttet, fortæller Bellew dog i brevet ifølge Check-In intet om, hvilke baser der kan komme på tale.

Ryanair står med 300 piloter for meget. Og hvis ikke Boeing 737 MAX snart bliver gencertificeret og leverancerne genoptaget, bliver det tal endnu højere, mener Bellew.

Ifølge Bellew stoppede Ryanair med at hyre nye kaptajner for to måneder siden, og hvis ikke den nuværende situation ændrer sig, kan det betyde afskedigelser i den kommende periode.

Læs også