Erhverv

De første elbiler fra Toyota bliver varevogne

Varevognene Proace og Proace City debuterer som elbiler hos Toyota, før en helt ny generation af eldrevne personvogne lanceres.

Toyota Proace City bygger på Citroën Berlingo. Den fås både som varevogn og som en Verso-personvogn. Den har i personvognsudgaven plads til syv. Modellen sælges med benzin-, diesel- og senere elmotor. Foto: Toyota

Der er en stime af nye elbiler på vej fra Toyota.

Det første skridt ind i den elektriske verden bliver overraskende taget på varevogns-fronten, hvor Proace, som er i familie med PSA-modeller som Peugeot Expert og Citroën Jumpy, debuterer med eldrift i 2020. Den følges året efter af Proace City, der er søstermodel til Citroën Berlingo, Peugeot Rifter og Opel Combo.

Samme år kommer også nogle af de helt nye og mere rendyrkede personvogns-elbiler fra Toyota.

Proace City er dog allerede klar lige efter årsskiftet, hvor den også kan fås som familiebil på hvide plader og med diesel- og benzinmotor. Det sker, selv om Toyota har droppet dieselmotor i personbiler.

Men da Proace City også fås som varevogn, findes den med dieselmotor. Den bliver en slags naturlig afløser for Verso og vil kunne fås med fem eller syv sæder og i to længder, hvor selv den korteste kan fås med plads til syv om bord.

På den rendyrkede elektriske personvognsfront har Toyota indgået et samarbejde med Subaru om at udvikle fælles teknologi, som er baseret på de nye og effektive solid state-batterier frem for dagens litium-ion-batterier. De første modeller fra det samarbejde kommer i 2021.

Sideløbende med de nye modeller har Toyota skruet op for indsatsen over for erhvervslivet med en ny afdeling for varevogne. Her bliver de nye elektriske Proace og Proace City nogle af de modeller, som skal være i front.

BRANCHENYT
Læs også