Erhverv

If you can make it here, you can make it anywhere: Danske iværksættere indtager New York

Selv om man er i New York for at opleve en amerikansk storby, kan man godt knejse lidt med nakken over danskeres bidrag til det multikulturelle. Vi har kigget nærmere på steder, hvor danske entreprenører har sat deres aftryk. Svenskerne kan også være med.

Meyer og nordisk mad i Great Northern food Hall. Foto: Birgitta Lund

Møbelbutikkerne bugner af både klassisk og moderne dansk design. Juice- og sandwichbaren Joe & the Juice er snart sagt over det hele med sine foreløbig 22 butikker. Helsecafékæden Dr. Smood, drevet af den danske Pandora-milliardær René Sindlev nærmer sig trods økonomiske udfordringer 10 adresser i den amerikanske metropol.

Også på kulturfronten sker der noget. De energiske danske jazzbrødre Mikkel og Nikolaj Hess er blot nogle af de danske musikere, der ofte spiller i byen. På teaterscenen har Scandinavian American Theater Company på 10 år skabt sig et stærkt brand, og ser man op, kan man i disse år flere steder se den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels’ bygninger skyde op – Via57 ved W57th St. og Hudson River, The XI på 11th Avenue ml. W17th og W18th St., en politistation i The Bronx, Two World Trade Center og The Spiral i den nye bydel Hudson Yards...

BRANCHENYT
Læs også