Erhverv

Postnord er langsomt ved at vende forretningen: Danmark trækker ned

Postnord kommer ud af årets første seks måneder med plus på driften. Regnskabet afslører til gengæld også, at den danske del af forretningen fortsat bløder.

Arkivfoto: Andreas Haubjerg.

Den dansk-svenske postkoncern Postnord kæmper fortsat med at blive en rentabel forretning.

Selv om koncernen kommer ud af årets første seks måneder med plus på driften, er der stadig flere poster i regnskabet, hvor postkoncernen fortsat bløder millioner.

Det viser det halvårsregnskab, som Postnord har offentliggjort onsdag.

Det er især det danske ben i Postnord-koncernen, som trækker regnskabet i den gale retning. Postnord Danmark kommer ud af årets første to kvartaler med et underskud på driften på 64 mio. svenske kroner – og dermed er den danske del af forretningen den eneste, der går i minus.

Resultatet er dog en klar forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor Postnord Danmark kom ud med et underskud på driftsresultatet på 295 mio. svenske kroner.

Hele Postnord-koncernen, der udover Postnord Danmark også omfatter Postnord Sverige, Postnord Norge, Postnord Finland og et par øvrige mindre forretningsben, kommer til gengæld bedre ud af første halvår, end den danske del af forretningen.

Koncernen lander et driftsresultat (ebit) på 92 mio. svenske kroner, og dermed ser det ud til, at Postnord i første omgang har standset noget af blødningen. I samme periode sidste år endte driftsresultatet med et underskud på 975 mio. svenske kroner.

Nettoomsætningen er i samme periode steget fra 18,6 mia. svenske kroner til knap 19 mia. svenske kroner. Periodens resultat ender med et minus på 115 mio. svenske kroner.

Det er dog især første kvartal, der trækker regnskabet op.

Ser man isoleret på andet kvartal, ender Postnord med driftsunderskud på 70 mio. svenske kroner, mens periodens resultat lyder på et minus på 171 mio. svenske kroner.

Postnord-koncernen, januar-juni 2019. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr. (svenske) 1-2 kvartal 2019 1-2 kvartal 2018
Nettoomsætning 18.985 18.605
Driftsresultat (ebit) 92 -975
Periodens resultat -115 -1.068

 

Postnord-koncernen fordelt på lande, januar-juni 2019. Nøgletal fra regnskabet:

Driftsresultat i mio. kr. (svenske) 1-2 kvartal 2019 1-2 kvartal 2018
Postnord Sverige 528 360
Postnord Danmark -64 -295
Postnord Norge 37 18
Postnord Finland 5 5

 

Læs også