Erhverv

Aktieanalysechef : Sejr i New York er endnu en appelsin i turbanen

Adm. direktør i Ørsted Henrik Poulsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017

En sejr i en udbudsrunde for havvind i den amerikanske stat New York er særdeles positivt nyt for den danske energikoncern Ørsted, og det kan også få investorerne til at sende aktien op ved handelsstart på den københavnske fondsbørs fredag.

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, hvor han følger blandt andet vindindustrien tæt, efter at Ørsted torsdag aften annoncerede, at selskabet er blevet udvalgt som foretrukken tilbudsgiver på en havvindmøllepark i den amerikanske stat.

- Det er endnu en appelsin i Ørsteds turban. Selskabet har før vist, at det kan tage de store og de første tidlige ordrer i USA. Det beviser selskabet igen nu. Det er selvfølgelig meget vigtigt i forhold til først at få fødderne våde på det her kæmpe marked og dermed skabe sig et forspring og en konkurrencefordel, siger han.

Ørsted er sammen med den amerikanske partner Eversource blevet udvalgt som den foretrukne tilbudsgiver til opføre en havvindmøllepark, der går under navnet Sunrise Wind, i staten New York med en kapacitet på 880 megawatt (MW).

Mere præcist skal Ørsted og partneren nu forhandle med myndighederne i New York om en såkaldt OREC-aftale, der løber over 25 år. Forkortelsen står for Offshore Wind Renewable Energy Certificate.

Den nyhed kan vække begejstring hos investorerne, og derfor er der lagt op til en god morgen for Ørsteds aktie fredag, lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef.

- Det er ikke den første ordre, Ørsted vinder i USA, men nogle investorer i et lidt sommertyndt marked kan godt se ret positivt på det her. Det viser, at Ørsted ikke bare er nummer et, men en klar nummer et på det her marked. For mig at se taler det her for en positiv åbning for Ørsted-aktien, siger Jacob Pedersen.

I slutningen af juni blev Ørsted også valgt som foretrukken tilbudsgiver til staten New Jerseys første havvindmøllepark.

Dengang udvalgte New Jerseys Board of Public Utilities (NJBPU) nemlig Ocean Wind – et havvindmølleprojekt foreslået af Ørsted med støtte fra Public Service Enterprise Group (PSEG) – til at forhandle en 20-årig OREC-aftale til en havvindmøllepark med en kapacitet på 1100 MW.

Læs også