Erhverv

Pilotstrejke under opsejling: British Airways kan blive hårdt ramt

Størstedelen af piloterne i en stor fagforening hos det britiske flyselskab har stemt for at strejke.

Hver dag flyver op mod 145.000 passagerer med British Airways. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Foto: AP/ Kirsty wigglesworth

British Airways kan blive tvunget til at holde en stor del af sin flåde på jorden henover den travle ferieperiode i august.

93 pct. af piloterne i British Airline Pilots’ Association (Balpa) har nemlig stemt for at tage strejkevåbenet i brug, efter at de har sagt nej til en ny overenskomst, der ville dem en lønstigning på 11,5 pct. over tre år.

Hvis strejken bliver en realitet, kan det få store konsekvenser for trafikken, da Balpa repræsenterer ca. 90 pct. af alle piloter i det britiske flyselskab. Det skriver flere britiske medier herunder BBC.

»Vi er meget skuffede over, at Balpa har valgt at true tusinder af vores kunders rejseplaner over sommerferien. Vi fortsætter med at forfølge enhver mulighed for at finde en løsning, der kan beskytte vores kunders rejseplaner, og vi opfordrer Balpa til at vende tilbage til forhandlingsbordet så hurtigt som muligt,« lyder det ifølge The Guardian i en udtalelse fra British Airways.

Selv om parterne fortsat håber, at de kan nå frem til en aftale, arbejder British Airways via retssystemet på at få nedlagt et forbud mod en strejke.

Hvis British Airways taber den kamp, kan piloterne gå i strejke med 14 dages varsel, og dermed vil den første dag i en potentiel strejke være den 6. august.

»Bilæggelse af denne strid ligger i British Airways’ hænder. Vi ønsker ikke at genere vores kunder, hvilket er grunden til, at vi har forsøgt at løse dette gennem forhandlinger, der begyndte i november sidste år. Det er British Airways, der desværre har valgt at trække dette ind i sommermånederne,« udtaler Brian Strutton, der står i spidsen for Balpa.

BRANCHENYT
Læs også