Erhverv

Facebook strammer regler for tobak og alkohol

Restriktionerne vil også ramme e-cigaretter og træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Facebook vil indføre restriktioner for salg af alkohol og tobak på Facebook og Instagram fra i dag. Foto: Bloomberg photo by Andrew Harrer

Facebook vil onsdag offentliggøre en ny politik for indhold, der omhandler salg af tobak, alkohol og e-cigaretter.

Den nye politik betyder, at privates salg og gaver, der er relateret til alkohol og tobaksprodukter, vil blive forbudt på Facebook og Instagram, lyder det fra en talskvinde fra Facebook, ifølge CNN.

Og skulle der være virksomheder, der ”poster” indhold med disse produkter, så skal de garantere, at det kun sker, når brugerne er over 18 år.

Reglerne vil også ramme hvilken som helst Facebook-gruppe, der er oprettet med det formål at sælge alkohol eller tobaksprodukter. Administratorerne af grupperne vil blive kontaktet af Facebook.

Tidligere har forbuddet mod salg af disse produkter kun omfattet Facebook Marketplace, men forbuddet bliver nu udbredt til såkaldt organisk indhold - det vil sige indhold fra almindelige private brugere.

Facebook fortæller, at selskabet vil bruge en kombination af teknologi, menneskelig overvågning og indberetninger fra sit ”community” til at finde og slette indhold, der overtræder de nye regler.

Brugere under 18 år på Facebook og Instagram har stadig lov til poste indhold, der relaterer sig til alkohol og tobak, men altså ikke i salgsøjemed.

Også ”influencers” - folk der bliver betalt for at promovere nikotinholdinge produkter - vil stadigvæk kunne gøre det. Også uden om +18-års aldersgrænsen.

Men talskvinden fra Facebook oplyser til CNN, at selskabet overvejer mulige ændringer i reglerne for influencers. Og at man arbejder sammen med virksomheder og myndighederne om eventuelle nye regler.

BRANCHENYT
Læs også