Erhverv

Ford klarede sig dårligere end ventet i andet kvartal

Foto: Ford

Den amerikanske bilproducent Ford kom ikke helt så godt igennem årets andet kvartal, som analytikerne havde ventet, og selskabets forventninger til hele året ramte heller ikke plet.

Investorerne sendte efterfølgende Fords aktie ned med 5,5 pct. i det amerikanske eftermarked onsdag.

For andet kvartal kunne Ford fremvise en justeret indtjening per aktie på 0,28 dollar, og det er under indtjeningen på 0,30 dollar, som investorerne havde håbet på forud for regnskabet. Det viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Driftsoverskuddet før renter og skat, EBIT, faldt en spids på det amerikanske marked i kvartalet, hvor Ford kunne fremvise et overskud på 1,7 mia. dollar mod 1,8 mia. dollar i samme periode året før på den post.

I Europa formåede Ford at vende driftsunderskuddet i andet kvartal sidste år til et overskud af den primære drift på 53 mio. dollar i kvartalet. Det er en fremgang på 126 mio. dollar, skriver Bloomberg News.

Forretningen i Kina forberede også driftsresultatet i årets andet kvartal, men det lykkedes ikke for Ford at generere et driftsoverskud her i andet kvartal af 2019. Driftsunderskuddet endte på 155 mio. dollar, og det er en fremgang på 328 mio. dollar i forhold til samme periode året før.

Læs også