Erhverv

Amazon skuffer analytikerne i sine forventninger

Amazons regnskab for andet kvartal landede salgsmæssigt en anelse over det ventede, men prognosen indfrier ikke helt forventningerne.

Amazon-bossen og skaberen, Jeff Bezos, afleverer kvartalsregnskab dagne efter, at de amerikanske myndigheder fortalte, at de vil granske de store techgiganters opførsel.  Foto: AP/Ted S. Warren

Et af verdens mest værdifulde selskaber, Amazon, leverede en lidt bedre vækst end ventet af analytikerne

Omsætningen nåede i andet kvartal op på 63,4 mia. dollars mod 52,9 mia. dollars samme kvartal sidste år. Hvis man fraregner den negative effekt fra valutakurser er det en stigning på 21 pct., skriver Amazon.

Op til regnskabet havde analytikerne i gennemsnit forventet en omsætning i andet kvartal på 62,46 mia. dollars eller godt 418 mia. kr,. ifølge Yahoo Finance.

Nettoindtjeningen landede i andet kvartal på 2,6 mia. dollars mod 2,5 mia. dollars i samme kvartal sidste år. Det er 5,22 dollars per aktie, hvor markedet havde håbet på 5,57 dollars per aktie.

Men prognosen for tredje kvartal ligger under, hvad markedet havde håbet på, skriver Reuters.

Amazon skriver, at salget i det kommende kvartal vil lande på mellem 66 og 79 mia. dollars, svarende til en vækst på mellem 17 pct. og 24 pct. i forhold til samme kvartal for et år siden.

Driftsresultatet forudser ledelsen vil lande på mellem 2,1 mia. dollars og 3,1 mia. dollars mod 3,7 mia. dollars i tredje kvartal 2018.

Amazon har været i vælten, da det onsdag kom frem, at det amerikanske justitsministerium vil granske de store tech-koncerners opførsel på markedet.

Justitsministeriet sætter ikke navne på de selskaber, der skal ses efter i algoritmerne og sømmene. Men ministeriets melding er, at det vil adressere den ”udbredte bekymring” om de sociale medier, søgemaskiner og online detailsalg, og om aktørernes handlinger har skadet forbrugerne.

Det er uvist, hvad de amerikanske myndigheder kan finde på at gøre, hvis de finder problematiske forhold. Et af de mest indgribende initiativer ville være at tvinge dem til at splitte forretningen op.

Mia. dollars Hhv. BNP og markedsværdi
Indonesien 1.042
Amazon 976
Apple 952
Holland 913
Alphabet (Google) 790
Saudi-Arabien 782
Tyrkiet 767
Schweiz 706
Polen 586
Facebook 568

Kilde: Bloomberg 25/7 2019 og Verdensbanken (2018-tal).
 

Læs også