Erhverv
BREAKING

Twitter overrasker med flere aktive brugere end ventet

Det sociale medie Twitter havde bedre gang i omsætningen i årets andet kvartal, end analytikerne havde ventet.

Den sociale medieplatform tilføjede i alt 5 mio. brugere, der er aktive dagligt, i perioden sammenlignet med andet kvartal sidste år, og der er dermed tale om den største fremgang på årsbasis siden sommeren 2017. Foto: Bloomberg photo by David Paul Morris

Omsætningen hos det amerikanske selskab Twitter voksede med omkring 18 pct. til 841,4 mio. dollar i kvartalet, mens analytikerne forud for fredagens regnskab havde regnet med en lidt mindre stigning til 829,2 mio. dollar i perioden, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

I andet kvartal overraskede antallet af indtægtsgenererende dagligt aktive brugere også positivt. Twitter har opgjort antallet til 139 mio. mod forventningen om 135,4 mio. brugere.

Twitter tiltrak flere millioner nye brugere i perioden, og ifølge Bloomberg News skyldes det blandt andet, at det sociale medie er blevet bedre til at sortere i brugernes nyhedsfeed, samt at sikre at notifikationerne er mere relevante for den enkelte bruger.

Den sociale medieplatform tilføjede i alt 5 mio. brugere, der er aktive dagligt, i perioden sammenlignet med andet kvartal sidste år, og der er dermed tale om den største fremgang på årsbasis siden sommeren 2017.

Det justerede driftsoverskud før renter, skat samt af- og nedskrivninger, EBITDA, ramte dog lidt under forventningerne i kvartalet, hvor Twitter kunne notere sig et plus på 285,7 mio. dollar på den post. Analytikerne havde sat næsen op efter et driftsoverskud på 287,7 mio. dollar, skriver Bloomberg.

Aktien belønnes i det amerikanske formarked med en stigning på 3,8 pct.

Serier: 10 idéer, der kan ændre Danmark
FINANS sætter fokus på 10 visionære iværksættere og deres banebrydende idéer, der potentielt kan bære en hel ny erhvervsklynge, skabe et succesfuldt eksporteventyr eller få en gammel industri til at blomstre. Læs hele serien her.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også