Erhverv
BREAKING

Tysk luftfartsselskab påvirket af priskrig på hjemmemarkedet

Priskonkurrence og rejsende, der i stigende grad fokuserer på de billigste billetter, gør ondt på Lufthansa.

Hård konkurrence i Europa har været med til at give Lufthansa røde tal på bundlinjen. Foto: AP/Axel Heimken

En priskrig i luften over Europa har gjort ondt på Lufthansa i årets første seks måneder. Selv om omsætningen er steget marginalt, har konkurrence om priserne drænet det tyske luftfartsselskabs bundlinje.

Selskabets nettoresultat er gået i minus. Resultatet af selve driften før skat er faldet fra over 7,8 milliarder kroner første halvdel af 2018 til 3,1 milliarder kroner i år.

- Indtjeningen i Europa, særligt Tyskland og Østrig, er fortsat under pres på grund af en for stor kapacitet i markedet, aggressiv priskonkurrence og i stigende grad prisfølsom efterspørgsel, skriver Lufthansa.

Da Europa udgør 41 procent af Lufthansa forretning, kan det læses i regnskabets store linjer.

Trafikken over Atlanten forsætter med at vokse. Samtidig vokser også Lufthansas rolle i Asien.

Men fordi Lufthansa slås med de andre luftfartsselskaber på prisen, er den mængde euro, som selskaber tjener per kunde, faldet. Samtidig er regningerne for flybrændstof vokset med 18 procent siden samme periode sidste år.

- Vores indtjening mærker effekterne af hård konkurrence i Europa og betragtelig overkapacitet - specielt på vores korte ruter ud af Tyskland og Østrig, siger Ulrik Svensson ifølge Bloomberg News.

- Vi reagerer på dette ved yderligere at reducere vores omkostninger og øge vores fleksibilitet, siger han.

I kvartalet måtte selskabet notere sig et fald på i det justerede driftsresultat, EBIT, på 25 pct. Dermed landede driftsresultatet i perioden på 754 mio. euro. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet et driftsresultat for kvartalet på 764,8 mio. euro.

Samlet set steg selskabets omsætning med 4. pct. i kvartalet til 9,63 mia. euro fra 9,43 mia. euro.

Lufthansa fastholder forventningerne til helåret 2019 om en justeret EBIT-margin i niveauet 5,5-6,5 pct. og en lav encifret procentvækst i omsætningen.

BRANCHENYT
Læs også