Erhverv

Danske Bank halter efter de nordiske rivaler

Danske Bank har i løbet af de seneste år bevæget sig langt væk fra selskabets ambitioner og langsigtede mål. Foto: Philip Davali

Danske Bank får baghjul af de svenske rivaler, og tendensen ser ud til at fortsætte de kommende år. Det kan medføre, at storbanken bliver nødt til at ændre sit langsigtede mål, mener analytiker.

Det skriver Berlingske Business.

Danske Bank har i løbet af de seneste år bevæget sig langt væk fra selskabets ambitioner og langsigtede mål. I februar 2018 havde Danske Bank sat et langsigtet finansielt mål om at være blandt de tre bedste nordiske banker målt på forrentning af egenkapitalen.

Banken er dog allerede sakket bagud ifølge dette års halvårsregnskab. Både Swedbank, SEB, Handelsbanken og DNB har overhalet Danske Bank, og kun Nordea ligger bagved.

- Hele hvidvasksagen har selvfølgelig ramt Danske Bank hårdt, og det har også medført, at banken har måttet øge sit omkostningsniveau markant for dels at leve op til kommende krav og signalere handlekraft, siger Mikkel Emil Jensen, der er bankanalytiker hos Sydbank, til Berlingske Business.

Ifølge analytikeren er det blandt andet disse to forhold, der gør, at Danske Bank sakker bagud. Derudover har de svenske banker også en fordel på grund af deres anderledes hjemmemarked.

BRANCHENYT
Læs også