Erhverv

Hotelkæde fjerner toiletsager fra 843.000 værelser

Inden 2021 vil de små plastikflasker med shampoo, balsam og fugtighedscreme være væk fra alle hotellets badeværelser.

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i København er et af de hoteller som hører under IHG og som har lovet at mindske miljøbelastningen. Foto: Finn Frandsen.

Mange gæster elsker de små flasker med bade- og skønhedsprodukter, der ofte står på badeværelserne i de lidt dyrere hoteller.

Kærligheden er så stor, at mange gæster ”stjæler” dem og tager dem med sig hjem.

Men hos Holiday Inn og Crowne Plaza skal det være slut af hensyn til miljøet, skriver BBC.

Begge hotelkæder hører under InterContinental Hotels Group, IHG.

Hotelkæden vil senest i 2021 have fjernet alle de små personlige toiletartikler fra sine bygninger. Det vil sige fra 843.000 hotelværelser.

Og allerede i dag er de fjernet fra omkring en tredjedel af værelserne og i stedet erstattet af beholdere, der kan bruges af flere. Det kan eksempelvis være en shampoo, der er skruet fast til væggen i badeværelset.

»Som industri har vi et kollektivt ansvar for at vise vejen og gøre en forskel,« siger Keith Barr, der er direktør for IHG.

Sidste år lovede hotelgruppoen, at den ville stoppe med at bruge plasticsugerør inden udgangen af 2019, og den næste store opgave er, ifølge Keith Barr, at få udfaset brugen af plastictallerkener og -bestik.

IHG har lovet, at selskabet vil reducere sit CO2-aftryk på kloden med 6 pct. inden udgangen af næste år.

Hos Greenpeace vækker beslutningen begejstring.

»På samme måde som kunder i butikker selv tager deres poser med ud for at handle, er hotelgæster i høj grad i stand til selv medbringe deres egne toiletsager,« siger Fiona Nicholls fra Greenpeace til BBC.

BRANCHENYT
Læs også