Erhverv

Cementkæmpe stiger trods negativ vejreffekt i USA

Lafargeholcims regnskab modtages positivt af investorene. Arkivfoto: Mie Brinkmann

Dårligt vejr og oversvømmelser ramte anlægsbyggeriet i USA i andet kvartal, hvilket også afspejler sig i omsætningen hos verdens største cementkoncern, Lafargeholcim, som i andet kvartal så omsætningen falde.

Regnskabet fra den fransk-schweiziske virksomhed, som er verdens største cementproducent, modtages dog positivt af investorerne, som hæfter sig ved en forbedret indtjening og onsdag ved 10-tiden har handlet selskabets aktie op med 1,5 pct.

Selskabets omsætning faldt i andet kvartal med 4,6 pct. til 7,1 mia. schweizerfranc, hvilket var lidt under forventningerne på 7,35 mia. schweizerfranc ifølge et estimat fra Bloomberg News.

- I Nordamerika var salget påvirket af vejret og oversvømmelser i USA i løbet af andet kvartal, anfører selskabet i regnskabet.

Trods tilbagegangen på toplinjen steg det underliggende driftsresultat, EBITDA, med 3,9 pct. til 1853 mio. schweizerfranc

Samtidig fastholder Lafargeholcim forventningerne til 2019, hvor selskabet fortsat ser en solid global markedsefterspørgsel og en vækst i nettosalget på 3-5 pct. på sammenligneligt grundlag.

Desuden ventes det underliggende driftsresultat fortsat at stige mindst 5 pct.

BRANCHENYT
Læs også