Erhverv

Mark Carney når ikke slutlisten over kandidater til chefposten for IMF

Tidligere forlød det sig, at den forhenværende finansminister i Storbritannien George Osborne havde været interesseret i chefstillingen. Foto: Matt Dunham/AP

Mark Carney, der er chef for den britiske centralbank, Bank of England, er ikke på slutlisten over europæiske kandidater til posten som chef for Den Internationale Valutafond.

Det skriver The Guardian.

Centralbankchefen var ellers betragtet som spidskandidat til at overtage stillingen fra den nuværende IMF-chef, Christine Lagarde. Selv om han tidligere har været en favorit blandt bookmakerne, er han ikke at finde på den slutliste, som den franske finansminister, Bruno Le Maire, har udarbejdet.

Slutlisten består af fem kandidater: Jeroen Dijsselbloem, der er forhenværende hollandsk finansminister, Kristalina Georgieva, der er administrerende direktør i Verdensbanken, Olli Rehn, der er chef for Finlands centralbank, Mario Cénteno, der er formand for Eurogruppens finansministre, og Spaniens finansminister, Nadia Calviño.

Af de fem kandidater ventes det ifølge The Guardian, at Frankrig vil pege på Kristalina Georgieva som ny chef. Det kræver dog, at IMF afskaffer en regel, der påkræver, at ledende direktører ansættes, før de fylder 65 år.

Tidligere forlød det sig, at den forhenværende finansminister i Storbritannien George Osborne havde været interesseret i chefstillingen. En europæisk diplomat fortæller dog The Guardian, at han "aldrig havde været kandidat".

BRANCHENYT
Læs også