Hver fjerde lyver om løn til jobsamtaler

Kæmpe undersøgelse hævder, at hver fjerde europæer overdriver lønnens størrelse, når de forhandler med en ny arbejdsgiver.

Der bliver lagt lidt oveni den reelle løn, når europæerne skal forhandle med en ny arbejdsgiver.

Rigtig mange lyver om deres løn, når de er til jobsamtale. Og mænd lyver lidt mere end kvinder.

En stor europæisk undersøgelse fra det hollandske researchfirma Intelligence Group, IG, viser, at hver fjerde europæer påstår, at de tjener mere, end de egentlig gør, når de skal sikre sig et nyt job. Det skriver CNBC.

Undersøgelsen fra IG omfatter 60.000 personer fra 28 europæiske lande og blev gennemført sidste år.

20 pct. overdrev deres løn med 10 pct. eller mere. Og 40 pct. af dem, der overdrev, ”hævede” deres løn med mellem 15 og 25 pct. i forhold til virkeligheden.

Der var også en forskel mellem kønnene, når ansøgerne ville sikre den højst mulige løn hos den kommende arbejdsgiver.

28 pct. af mændene indrømmer, at de overdrev deres nuværende løn, mens det kun var 24 pct. blandt kvinder.

Undersøgelsen viste desuden, at mændene i højere grad end kvinderne forsøgte at forhandle sig til en højere løn gennem rekrutteringssamtalerne.

Ansøgere til nye job fra Tyskland var dem, der oftest prøvede på at overdrive deres løn, mens folk fra Grækenland var de mest ærlige.

Ansøgere fra Bulgarien, Slovakiet og Rumænien var til gengæld dem, der overdrev deres nuværende løn mest. Omkring halvdelen indrømmede at have lagt mellem 20 og 25 pct. oveni i deres nuværende løn, når arbejdsgiveren spurgte dem om, hvad de tjente.

Læs også