Erhverv

Inflationen falder i Europa: ECB lader de pengepolitiske kanoner

Inflationen i eurozonen er nu faldet yderligere til blot 1,1 pct. Der er tale om fald i alle de store økonomier i zonen.

Inflationen fortsætte med at falde i eurozonen, hvilket understreger den økonomiske opbremsning i området.

Nye tal fra Eurostat viser, at inflationen i de 19 eurolande faldt fra 1,3 pct. i juni til 1,1 pct. i juli. Det fremgår, at priserne i varekategorien fødevarer, drikkevarer og tobak er steget 2 pct., mens energi og industrielle produkter kun er steget omkring en halv pct. i pris. Prisen på serviceydelser er steget 1,2 pct.

Der er tala om et estimat fra Eurostat, da der endnu ikke foreligger opdaterede inflationstal fra alle eurolande. Det fremgår dog, at inflationen i eurozonens økonomiske lokomotiv, Tyskland, ventes at være faldet fra 1,5 pct. til 1,1 pct. I Frankrig er der sket et fald fra 1,4 til 1,3 pct., mens inflationen i Italien er dykket fra 0,8 til 0,4 pct., lyder vurderingen fra Eurostat.

Den europæiske centralbank, ECB, har et mål om, at inflationen skal være tæt på, men under 2 pct., hvilket ingen af de store økonomier i eurozonen lige nu er i nærheden af at opfylde. Som det fremgår af de nye inflationstal, går udviklingen tilmed i den forkerte retning.

Den afgående præsident for ECB, Mario Draghi, har da også for nylig understreget, at europæisk økonomi får det »værre og værre«. Denne udtalelse ventes at være opvarmningen til yderligere pengepolitiske lempelser, som skal sparke liv i væksten og inflationen.

BRANCHENYT
Læs også