Erhverv

Nu har Warren Buffett 800 mia. kr. at købe op for

Den kontante beholdning i Berkshire Hathaway er vokset til rekordhøjder.

De mange milliarder på kontoen skyldes, at det ikke er lykkedes den 88-årige Warren Buffett at slå kløerne i et stort selskab. Foto: Bloomberg photo by Houston Cofield

Stakken af kontanter vokser og vokser i det amerikanske forretningsimperium Berkshire Hathaway, der er ejet af den verdenskendte investor Warren Buffett.

Med udgangen af 2. kvartal havde Berkshire Hathaway en kontant beholdning på 122 mia. dollars - hvilket svarer til 820 mia. kr. Det var rekordhøjt, skriver CNN.

De mange milliarder på kontoen skyldes primært, at det ikke er lykkedes den 88-årige Warren Buffett at slå kløerne i et stort selskab.

Warren Buffett har tidligere kastet formuer efter opkøb, men de store stigninger på aktiemarkederne har gjort de fleste potentielle opkøbsemner for dyre.

»Priserne for virksomheder, der har gode langsigtede perspektiver, er for høje,« skrev Warren Buffett tidligere på året i et brev til sine aktionærer.

Den »skuffende virkelighed« er derfor, at Berkshire Hathaway vil fortsætte med at ophobe kontanter, skrev Warren Buffett i brevet. Det har han fået helt ret i.

En analytiker hos Gullane Capital siger til CNN, at Warren Buffetts enorme kontantbeholdning kan blive en gevinst, hvis aktiemarkederne pludselig dykker. Så er der nemlig fint råd til at købe op i markedet.

I seneste kvartal solgte Berkshire Hathaway faktisk flere aktier, end selskabet købte.

Warren Buffetts seneste gigantiske opkøb var overtagelsen af Precision Castparts, der fremstiller udstyr til rumfarts- og energiindustrien. Det var i 2015 i en handel til knap 250 mia. kr.

Berkshire Hathaway er et børsnoteret investeringsselskab med en lang række virksomheder i sin portefølje. Selskabet har gjort Warren Buffett til en af verdens rigeste mænd med en anslået formue på over 500 mia. kr.

De fleste af sine penge har Warren Buffett doneret til velgørenhed, og nogen ekstravagant livsstil har han på ingen måde. Eksempelvis har han boet i det samme beskedne hus siden 1958.

Læs også