Erhverv

Titanics skaber bliver sat under administration

Skibsværftet Harland and Wolff, der byggede det legendariske skib Titanic, er mandag blevet sat under administration. Dermed kan mere end 150 års søfartshistorie snart være slut.

Titanic sank ud for Newfoundland på sin jomfrurejse i natten mellem den 14. og 15. april 1912

Det britiske skibsværft Harland and Wolff, der i sin tid byggede Titanic, er gået i betalingsstandsning. Det skriver BBC.

130 medarbejdere risikerer dermed at miste deres job, hvis værftet lukker og slukker.

En talsmand for værftet fortæller, at værftet har holdt en række bestyrelsesmøder i løbet af dagen, og at disse møder resulterer i, at juridiske administratorer nu bliver udpeget.

Partiet Labour og flere fagforeninger ønsker en nationalisering af det berømte skibsværft, men det har den britiske regering afvist med begrundelsen, at Harland and Wolffs problemer i sidste ende er et kommercielt spørgsmål.

Det Belfast-baserede Harland and Wolff blev grundlagt i 1861 og udviklede sig i det tidlige 20. århundrede til én af verdens største producenter af oceanskibe med 30.000 ansatte.

Det mest berømte af disse skibe er Titanic, der blev bygget i perioden mellem 1909 og 1911, og som sank i Atlanterhavet på sin jomfrurejse i 1912.

I 1960’erne gik Harland and Wolff voldsomt tilbage. Kommercielle flyrejser blev vidt udbredt, og det tog hårdt på firmaet, at behovet for krydstogtskibe faldt. Harland and Wolffs sidste krydstogtskib ”Canberra” blev sat i søen i 1960.

I 1989 blev værftet opkøbt af norske Fred Olsen og rettede samtidig sit fokus mod olie- og gashandel.

Harland and Wolff byggede sit sidste skib i 2003.

Læs også