Erhverv

Disney skuffer trods ny rekord

Opkøbet af 21. Century Fox driller Disney, som sætter rekord i omsætning, men ikke når op på det forventede.

Disneys serie af Marvel-film har været massive succeser, og den store finale 'Avengers: Endgame' fra april blev verdenshistoriens bedst sælgende film. Den har indtil videre omsat for 18,7 mia. kr. Foto: Marvel Studios/AP

Der var lagt op til nye triumfer for Disney, da koncernen fremlagde tal for finansårets tredje kvartal – men det blev lidt af en fuser.

Hverken omsætning eller indtjening levede op til det, analytikerne havde forventet.

Disney hentede 135,1 mia. kr. hjem i omsætning i løbet af kvartalet, mens analytikerne på Wall Street i snit havde forventet 143,3 mia. kr. Tilsvarende var overskuddet pr. aktie på ni kr. mod forventet 11,70 kr. I absolutte tal fik Disney et driftsoverskud på 26,4 mia. kr. og et nettoresultat på 10,8 mia. kr. for kvartalet.

»Vores resultater i tredje kvartal afspejler vores indsats for effektivt at integrere 21st Century Fox-ressourcer,« skriver Disneys topchef Bob Iger i regnskabet som en forklaring på, at det ikke blev helt så prangende som forventet.

Der blev desuden brugt en del kræfter på at opbygge streamingtjenesten Disney+, som efter planen bliver lanceret til november, og det trak også indtjeningen ned. Disney+ bliver set som Netflix’ første alvorlige udfordrer, for Disney står bag mange af de mest populære film og tv-serier i verden og har opsagt sin licensaftale med Netflix. Samtidig går Disney aggressivt ud med en månedlig pris på 6,99 dollars, som er to dollar lavere end Netflix’ billigste abonnement.

I forhold til samme kvartal året før steg omsætningen med 33 procent, men det skyldes altså tilføjelse af store dele af det hæderkronede filmselskab 21st Century Fox. På grund af opkøbet blev det altså en rekordhøj omsætning.

Disney har også på egen hånd klaret sig godt, ikke mindst med en perlerække af hitfilm til biograferne. Afslutningen på den lange serie af Avengers-film – Avengers: Endgame fra april – har slået verdensrekord i indtjening og omsat for 18,7 mia. kr. Indtil videre.

Og samlet har Disney i løbet af regnskabsårets første ni måneder omsat for over 53,4 mia. kr. inden for spillefilm, hvilket også er ny rekord.

Det skuffende resultat har sendt Disneys aktiekurs ned med 3,8 pct. i eftermarkedet. Men der er lidt at tære på, for siden marts har Disneys aktiekurs været på himmelflugt. Samlet var kursen indtil i dag steget med 26 pct. siden nytår.

Læs også