Serier
BREAKING

Rolls-Royce bruger stort millionbeløb på brexit-forberedelse

Topchefen for britiske Rolls-Royce, der producerer jetmotorer, udtaler, at virksomheden har brugt 100 mio. pund - svarende til 810 mio. kroner - på at forberede sig på et såkaldt no-deal brexit.

Brexit - britisk farvel til EU
Foto: Bernd Settnik/AP

I første version af denne artikel fremgik det, at der var tale om bilproducenten Rolls-Royce. Men der er tale om flymotorproducenten Rolls-Royce. Finans beklager fejlen.

Warren East, der er adm. direktør for Rolls-Royce, fortæller nu, at virksomheden har brugt 100 mio. pund - svarende til 810 mio. kroner - på at forberede sig på, at Storbritannien forlader EU uden en aftale - et såkaldt hårdt brexit. Det skriver The Guardian.

Selvom East i samme ombæring bebuder, at man har opnået et overskud på linje med forventningerne i første halvår af 2019, fortæller han også, at den uforudsigelige politiske situation har sat et negativt præg på britisk handel.

»Usikkerhed er ikke særligt godt for forretningen, og det synes jeg også, at man kan se på aktiemarkedet, valutaen og indikatorer som disse,« siger Warren East.

Rolls-Royce producerer flymotorer og har siden sidste år oplagret reservedele på sine fabrikker i England og Tyskland som forberedelse på den svære handelssituation, som et brexit uden aftale kan medføre.

East mener dog ikke, at de 23.400 Rolls-Royce-ansatte i Storbritannien skal være bange for at miste deres job på grund af brexit - uanset hvordan udfaldet måtte blive.

»Vi er heldigvis i en meget bedre situation end mange andre virksomheder. Jeg tror ikke, at mange i Rolls-Royce vil miste deres job som et direkte resultat af brexit, men i mange andre virksomheder kan det være, hvad man kan se frem til,« fortæller han.

Storbritanniens nytiltrådte premierminister Boris Johnson har bebudet, at han med eller uden aftale vil have landet ud af EU den 31. oktober. Samtidig faldt det britiske pund tirsdag til det laveste punkt siden, at det stod klart at Storbritannien skulle forlade Den Europæiske Union.

Læs også