Erhverv

FLSmidth får penge i kassen, men halter på ordrerne

Leverandøren til cement- og mineindustrien FLSmidth øger omsætningen, men ordreindgangen skuffer.

Koncerndirektøren i FLSmidth, Thomas Schulz, siger, at koncernen i andet kvartal har formået at konvertere ordrebeholdningen til omsætning. Foto: Nicolai Lorenzen

FLSmidth, der leverer udstyr og services til cement- og mineindustrien, har haft en solid vækst i omsætningen i første halvår, hvilket selskabet glæder sig over.

Skeler man til ordreindgangen, som skal skabe fremtidens strøm af penge til selskabets kasser, skuffer den dog. Det viser regnskabet for første halvår, der netop er offentliggjort.

- Vi har haft en stærk udvikling i andet kvartal med vækst i omsætning og resultat skabt af både Mining og Cement. Efter en stille start på året har vi i andet kvartal formået at konvertere ordrebeholdningen til omsætning, skriver administrerende direktør Thomas Schulz i regnskabet.

Der er da også en pæn fremgang i omsætningen til 5,5 milliarder kroner i andet kvartal - perioden fra 1. april til slutningen af juni. Det var en stigning på 16 procent. Overskuddet i perioden er steget med en tredjedel til 223 millioner kroner.

Ordreindgangen er dog faldet med to procent i kvartalet til 5,0 milliarder kroner. Betydeligt under hvad analytikere adspurgt af Ritzau Estimates havde ventet. De havde sat næsen op efter en ordreindgang på 5,5 milliarder kroner.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også