Erhverv

Apple tilbyder en million dollars i dusør

Er du besiddelse af teknisk snilde, kan det måske betale sig at forsøge at hacke Apple-produkter.

Opmærksomheden omkring beskyttelse af personlige oplysninger er højere end nogensinde. Og elektronikgiganten Apple er naturligvis meget bevidst om, at selskabets produkter lever op til de højeste krav. Derfor udlover koncernen nu en dusør på en million dollars (6.6 mio. kr.) til den eller de, der kan finde et sikkerhedshul i enten en iPhone (kernen) eller i software fra Apple, skriver Tek.no.

Et vigtigt kriterium er, at en bruger ikke har medvirket på nogen måde til den uaftoriserede adgang til for eksempel telefonens kerne.

Den ganske betragtelige dusør er en pæn stigning i forhold til tidligere Apple-normer. Her var den maksimale pengepræmie på 200.000 dollar. Men enten har koncernen fået mere selvtillid til egne produkter. Eller også har Apple skelet til konkurrenterne, hvor folk med teknisk snilde kan få op til to mio. dollars for at finde de værste fejl.

For at friste hackere til at gå i gang med opgaven tilbyder Apple også modificerede telefoner, hvor nogle af sikkerhedsfunktionerne er koblet fra.

Dusører for at finde sikkerhedsbrists i elekronik er også kendt i andre brancher. Bilproducenten Tesla måtte således hoste op med ikke mindre end 2,5 mio. kr. til to hackere, Richard Zhu og Amat Cam, for hvem det lykkedes at få adgang til browseren i en Tesla Model 3. De skrev efterfølgende en besked, der blev vist på infotainment-skærmen inde i bilen.

BRANCHENYT
Læs også