Erhverv

Se listen: Disse virksomheder får størst bøder for manglende elever

Flere store virksomheder skal betale millionbeløb i bøde, da de ikke har opnået deres måltal for ansættelse af elever. Blandt dem er flere statslige selskaber.

Postnord tager den uheldige førsteplads som den virksomhed, der er blevet tildelt den største bøde., skriver Fagbladet 3F

Flere store danske virksomheder har fået millionbøder, efter at de ikke har opnået deres måltal for ansættelse af elever til virksomheden. Det viser en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået indsigt i.

I top 10’en over syndere finder man blandt andet store statslige virksomheder som Postnord og DSB, mens det i det private primært er bankerne, som tager plads på listen.

Bøderne kommer i forbindelse med en ordning ved navn Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. Ordningen betyder, at virksomheder kan modtage enten en bøde eller en bonus, alt efter om virksomheden har opnået sit måltal for antal elever.

I 2018 har knap 42.000 virksomheder fået en bøde, mens knap 19.000 har opnået deres mål og derfor modtaget en bonus.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS sundhedsbranchen, hvor genmanipulation og en banebrydende afløser for penicillin er under mikroskopet.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også