Erhverv

ISS frasælger israelske aktiviteter til to købere

Den danske servicekoncern ISS har solgt sine aktiviteter i Israel til to forskellige købere.

Det fremgår af en pressemeddelelse tirsdag.

Køberne af de israelske aktiviteter er Newrest Group Holding og T&M Protection Resources Holdings Israel. Det oplyses ikke i meddelelsen, hvad de to selskaber har måttet betale for aktiviteterne.

Torsdag i sidste uge forlød det ifølge mediet Globes, at den franske konkurrent Sodexo var interesseret i at overtage ISS' israelske aktiviteter, og at der foregik forhandlinger mellem de to selskaber.

Det forlød imidlertid også, at Sodexo bød en "meget lavere pris" end de 350 mio. shekel (669 mio. kr.), som ISS ønskede at modtage for forretningen, samt at der blev forhandlet med andre selskaber end blot Sodexo.

Sidste år omsatte ISS' israelske aktiviteter for 1,7 mia. kr. Til sammenligning omsatte hele ISS' forretning samme år for 73,6 mia. kr.

Salget i Israel sker som led i ISS' strategi om at frasælge aktiviteter, der ikke vedrører nøglekunder. Strategien blev annonceret i december i fjor, og dengang meddelte ISS, at planen var at frasælge aktiviteter i 13 lande før udgangen af 2020.

Det israelske salg mangler stadig at få myndighedernes godkendelse, før en endelig handel mellem parterne kan afsluttes senere i år.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også