Erhverv

Chef for milliardfirma slår tilbage mod Trump: Videospil er ikke årsag til masseskyderier

Det er ifølge direktøren i Take-Two udtryk for respektløshed, når Donald Trump bebrejder underholdningsindustrien for de mange masseskyderier, som USA på det seneste har oplevet.

Det er Take-Two's datterselskab Rockstar Games, der har udviklet den populære Grand Theft Auto-serie. Foto: Screendump Skærmbillede: Rockstar Games/Take-Two

Da Donald Trump efter masseskyderierne i El Paso og Dayton anklagede videospil for at glorificere vold i det amerikanske samfund, var det et udtryk for respektløshed over for ofrene og deres familier.

Det siger Strauss Zelnick, adm. direktør for spilvirksomheden Take-Two, til CNBC.

Vi må stoppe glorificeringen af vold i vores samfund. Det inkluderer de grusomme og uhyggelige videospil, der nu er hverdagskost.

Donald Trump efter masseskyderierne i El Paso og Dayton

Zelnick kunne efter Trumps udtalelser konstatere, at virksomhedens aktie faldt med omtrent 4 pct., og at Take-Two ikke var den eneste spilvirksomhed, som investorerne flygtede fra. Electronic Arts faldt også 4 pct., mens Zynga og Activision Blizzard faldt med henholdsvis 5 og 6 pct.

Men ifølge Zelnick er det altså en fejlslutning at konkludere, at videospil og underholdning generelt skulle have noget med masseskyderierne at gøre.

»Underholdning er en del af folks daglige glæde, og det forbruges over hele verden. Våbenvold er enestående amerikansk, og det vil kun ændre sig, hvis vi adresserer de rigtige problemer,« udtaler han til CNBC.

Supermarkedskæden Walmart reagerede på kritikken fra Donald Trump ved at fjerne reklamer for blandt andet voldelige videospil i sine butikker.

Walmart har dog endnu ikke ændret sin politik vedrørende salg af skydevåben, der stadig kan findes i Walmarts butikker - hvilket blandt andet er blevet kritiseret af den demokratiske senator Elizabeth Warren.

Take-Two er blandt andet virksomheden, der står bag de kontroversielle og populære spilserier Grand Theft Auto og Red Dead Redemption, der begge er blevet kritiseret for deres voldelige indhold.

Grand Theft Auto V, der udkom i 2013, er indtil videre solgt i 110 mio. eksemplarer og indtager dermed tredjepladsen på listen over de mest solgte videospil nogensinde.

Take-Two estimeres til at have en værdi på 14,4 mia. dollars - altså knap 100 mia. kroner.

BRANCHENYT
Læs også