Erhverv

Kasi-Jespers selskab er erklæret konkurs på grund af stifters åbenmundethed

Det koster Kasi-Jespers gamle smykkeselskab 5 mio. kr., at han har fortalt offentligt om en voldgiftssag mod Pandora. Selskabet kan ikke betale og er nu erklæret konkurs.

Jesper Kasi Nielsen ligger ifølge eget udsagn i krig med Pandora, og det går ikke stille for sig. Foto: Rune Aarestrup Pedersen.

Jesper Kasi Nielsens gamle smykkeselskab, Kasi ApS, er erklæret konkurs, efter at det har fået en millionbod på grund af stifterens åbenmundethed.

Det bekræfter Jesper Nielsen, der kalder det »en tilståelsessag«, at han har brudt sin tavshedspligt i forbindelse med et slagsmål med smykkekoncernen Pandora.

Jesper Nielsen beskylder Pandora for at have snydt ham for et milliardbeløb i forbindelse med en earn out-aftale fra dengang, han solgte sine aktier i selskabet Pandora Jewelry Central Western Europe (Pandora CWE) i 2010 til Pandora.

Erhvervsmanden fik omkring 400 mio. kr. up front i forbindelse med handlen, mens endnu en betaling - den såkaldte earn out - skulle opgøres i 2015 med udgangspunkt i Pandora CWE’s indtjening.

Pandora hensatte i første omgang en halv mia. kr. til earn out-betalingen, men senere ændrede koncernen forpligtelsen til et rundt nul, da indtjeningen i selskabet bogførte store underskud.

Jesper Nielsen har raset over, at Pandora ikke vil betale ham flere penge, og sagen behandles nu i fortrolighed i en voldgiftssag, og det er i den forbindelse, at han har overtrådt sin tavshedspligt med udtalelser til pressen og opslag på Facebook, hvor han også har solgt andele af et evt. provenu fra sagen.

Voldgiftsretten har som følge af Jesper Nielsens åbenmundethed idømt hans selskab, Kasi ApS, en bod på 5 mio. kr. Kasi ApS er Pandoras modpart i sagen, og det er i forvejen administreret af Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der fører sagen mod Pandora på vegne af Kasi ApS.

Boris Frederiksen er underlagt samme tavshedspligt som Jesper Nielsen om sagen, og han vil end ikke bekræfte, at der overhovedet eksisterer en voldgiftssag. Han bekræfter dog, at der er opstået en forpligtelse i Kasi ApS, som selskabet ikke kan betale, og derfor blev det erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten fredag i sidste uge.

Boris Frederiksen fortsætter som kurator i selskabet, og ifølge Jesper Nielsen får boden på 5 mio. kr. ingen betydning for sagen. Han lægger ikke skjul på, at hans ærinde med at fortælle offentligt om sagen er at skabe mest muligt pres på Pandora i et opgør, som han kalder »en beskidt krig«.

»De (Pandora, red.) skal forstå, at i denne krig er jeg parat til at bruge de midler, jeg har, for at få mine penge, og den måde, jeg kan skade dem på, er ved at tale om sagen i offentligheden,« siger han.

Kasi ApS har i det seneste regnskabsår bogført en egenkapital på 750 mio. kr., men den indeholder en forventet gevinst fra voldgiftssagen på knap 770 mio. kr., og selskabet skylder penge til bl.a. Brøndby IF, Gældsstyrelsen og håndboldklubben Rhein Neckar Löwen.

Pandora har ingen kommentarer.

BRANCHENYT
Læs også