Erhverv

Europa/lukning: Cykliske sektorer til tops efter handelsbedring

En gevaldig optimisme bredte sig pludseligt omkring de europæiske aktiemarkeder ud på eftermiddagen tirsdag, hvor udsigt til en mulig bedring i handelskonflikten mellem USA og Kina var katalysatoren for stigninger til de største indeks.

FTSE 100-indekset i London steg 0,3 pct., CAC 40-indekset i Paris hoppede 1 pct., og DAX-indekset i Frankfurt steg 0,6 pct. Samtidig steg det brede Stoxx 600-indeks 0,5 pct.

Det skete, efter at samtlige af de indeks ellers havde ligget i rødt det meste af dagen.

Men meldinger om, at USA og Kina igen vil tale med hinanden om en mulig løsning på handelskonflikten om to uger, og at USA vil udskyde noget af den ekstra told på kinesiske varer, som amerikanerne ellers havde varslet med effekt fra 1. september, vendte med ét slag billedet.

Det sendte særligt råvare-, olie- og bilaktier i vejret. De tre sektorer under Stoxx 600-indekset, som typisk også er meget hårdt ramt af dårlige nyheder fra handelsfronten, endte tirsdagen med stigninger på mellem 1 pct. og 2 pct.

Der var dog også knap så positive indslag i tirsdagens marked.

Det gjaldt blandt andet det tyske kemi- og forbrugsvareselskab Henkel, der faldt 7,1 pct. til 85,36 euro.

Det skete efter en nedjustering af forventningerne i regnskabet for andet kvartal, der også bød på skuffende tal for perioden isoleret set.

Henkel venter nu en omsætningsvækst på 0-2 pct. i hele 2019 mod en tidligere ventet vækst på 2-4 pct.

BRANCHENYT
Læs også