Erhverv

Ryanair forventer få forstyrrelser af pilotstrejker

Planlagte strejker i næste uge vil ikke føre til mange aflysninger, vurderer Ryanair.

Ifølge Ryanairs personalechef Eddie Wilson (tv) får planlagte strejker i næste uge ikke alvorlige konsekvenser for passagerne. Her er han fotograferet under demonstranter foran Arbejdsretten i Danmark i en sag mod fagbevægelsen. Foto: Jens Dresling

Lavprisselskabet Ryanairs piloter har varslet strejker begyndende i næste uge. Men det er ikke en situation, som passagerne behøver frygte.

Det oplyser selskabet til nyhedsbureauet Reuters.

Piloter i Storbritannien og Irland har planlagt en todages strejke begyndende næste torsdag.

»Vores håb er, at vi kan dække de fleste flyvninger i både Storbritannien og Irland, og med mindre du hører fra os, gennemføres din afgang som planlagt,« siger Eddie Wilson, personalechef i Ryanair, til Reuters.

Ifølge ham vil en planlagt strejke fra det portugisiske kabinepersonale i næste uge også kun have »mindre« effekt.

Det kan ifølge Eddie Wilson komme på tale med aflysninger på indenrigsafgange i Storbritannien og afgange mellem Irland og Storbritannien, men der bliver ifølge ham ikke et rejsekaos.

»Men vi har som en prioritet at beskytte sommerafgangene,« siger Eddie Wilson med henvisning til, at august er en travl feriemåned for flyselskabet.

Ifølge ham har fagforeninger for nogle piloter krævet stigninger i lønnen på mellem 57 og 101 pct. Det er ifølge ham helt skudt ved siden af, ikke mindst på et tidspunkt da »verden falder sammen luftfartsmæssigt.«

Næste uges strejker kan blive fulgt op af andre strejker, idet fagforeninger i Spanien også har annonceret planer om strejker, fordi Ryanair vil lukke flybaser i landet.

BRANCHENYT
Læs også