Erhverv

Medie: USA udsætter forbud mod handel med Huawei i yderligere 90 dage

Det forventes, at den amerikanske præsident Donald Trump og den kinesiske præsident Xi Jinping skal diskutere situationen omkring Huawei i løbet af weekenden.

Ud af de 70 mia. dollars, som Huawei brugte til at købe komponenter til produktion i 2018, gik ca. 11 mia. dollars til amerikanske virksomheder. 
Foto: AP/Andy Wong

Det amerikanske handelsministerium forventes at udvide tilladelsen af handel fra amerikanske leverandører til Huawei Technologies.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet fortæller kilder, at den 'midlertidige licens' vil blive forlænget til Huawei i 90 dage. Den nye tilladelse kommer i forlængelse af en aftale der blev indgået i maj, der skulle udløbe d. 19 august. Her udsatte USA forbuddet mod at handle med den omdiskuterede kinesiske telegigant efter en sortlistning af selskabet tidligere på måneden.

Licensen til at handle med amerikanske leverandører er blevet en vigtig forhandlingsbrik for USA i handelskrigen med Kina. Ifølge Reuters vil forhandlingerne med Kina forblive flydende, og beslutningen om et udvidet licens kan ændre sig inden fristen på mandag.

Ifølge kilder til mediet forventes den amerikanske præsident Donald Trump og den kinesiske præsident Xi Jinping skal diskutere situationen omkring Huawei i løbet af weekenden.

Ud af de 70 mia. dollars, som Huawei brugte til at købe komponenter til produktion i 2018, gik ca. 11 mia. dollars til amerikanske virksomheder.

Huawei Technologies er en af de største virksomheder i verden. Virksomheden har 180.000 ansatte og er verdens største producent af telekommunikationsudstyr. Det anslås, at selskabet omsatte for over 100 mia. dollars i salg sidste år.

Huawei Technologies har ikke ønsket at komme med en kommentar.

Læs også