Erhverv

'Falske' ambassadører fra Amazon bliver skudt ned på Twitter

De skeptiske Twitter-bruger beskylder medarbejdernes konti for at være krypterede til at sende beskeder med reelle oplevelser som skalkeskjul.

Der er blevet oprettet en række Twitter-konti, der med parodier håner tweets fra personalet, der kaldes 'Amazon-ambassadører'. 
Foto: AP Photo/Michel Spingler.

Medarbejdere, der roser deres arbejdsvilkår i Amazon-koncernen på de sociale medier, bliver beskyldt for at lyve af andre brugere.

Det skriver BBC.

Det sker bla. på det sociale medie Twitter, hvor brugere peger på 'robotagtigt sprog' og unøjagtigheder som bevis på, at medarbejderne bliver betalt for at lyve på mediet.

På Twitter roser ambassadørerne arbejdsforholdene i koncernen til skyerne og reagerer på tweets, der er kritiske overfor Amazon.

Bla. skriver en bruger:

»Jeg lider af en depression, og på et tidspunkt ønskede jeg at holde op med at arbejde ved Amazon. Men jeg indså, at jeg selv var skyld i mine problemer, og at det ikke havde noget med Amazon at gøre.«

En anden bruger skrev tidligere på måneden, at han var taknemmelig for at få lov til at tage en uges fravær ved bla. at bruge årlig orlov og sygedage.

De skeptiske Twitter-bruger beskylder medarbejdernes konti for at være krypterede til at sende beskeder med reelle oplevelser som skalkeskjul.

»Hver eneste tweet fra en af 'Amazon-ambassadørerne' har nøjagtig den samme tone, som fra nogen, der bliver truet med en pistol, imens de fortæller politiet, at alt er i orden,« skriver en kritiker bla.

Der er derfor blevet oprettet en række Twitter-konti, der med parodier håner tweets fra personalet, der kaldes 'Amazon-ambassadører'.

En repræsentant fra Amazon har udtalt til BBC News, at ambassdørerne er ansatte, der skriver om deres personlige oplevelser på de sociale medier.

»Ambassadørerne er ansatte, der arbejder ved vores varehuse og deler fakta baseret på deres personlige oplevelser. Det er vigtigt, at vi gør et godt stykke arbejde med at uddanne folk om det faktiske miljø i vores varehuse, og programmet med ambassadørerne er en stor del af det sammen med de varehus-ture, som vi tilbyder,« skriver Amazon i et skriftligt svar til BBC.

Amazon kritiseres rutinemæssigt for dårlig arbejdspraksis, og i juli arrangerede tusindvis af medarbejdere protester om løn og arbejdsbetingelser på Prime Day - som er en særligt travl dag, hvor medlemmer med abonnementer får særlige tilbud.

Bla. fortalte en medarbejder til BBC, at han er nødt til at tage sig af en ny genstand ca. hvert ottende sekund på en 10-timers arbejdsdag.

Læs også