Erhverv

Whistleblower støtter sagsøgere i milliardsag mod Novo Nordisk

De utilfredse institutionelle investorer, der har sagsøgt Novo Nordisk med krav om 11,8 mia. kr. i erstatning, har allieret sig med en whistleblower, der tidligere har været ansat i Novo Nordisk i USA.

Det skriver Børsen.

Den tidligere ansatte, som nu melder sig klar til at vidne i sagen, er danske Brian Lundström.

- Jeg er ikke sådan en nasty whistleblower, som synes, at nu skal Novo helt ned i mudderet, men på den anden side skal investorerne også behandles korrekt. Novo er et fantastisk firma, men jeg synes, at investorerne skal have noget hjælp her. Så i min optik burde sagen forliges med et rimeligt forligsbeløb til investorerne, så alle kan lære lektien og komme videre i teksten, siger Brian Lundström til Børsen.

Sagsøgerne anklager medicinalvirksomheden for kunstigt at holde aktiekursen oppe ved at tilbageholde oplysninger om det reelle prispres på det amerikanske insulinmarked. Her er Brian Lundström ikke med som sagsøger i sagen, men vil derimod vidne om sin dialog med tidligere bestyrelsesformand Göran Ando og den tidligere chef for Novo Nordisk i USA Jesper Høiland.

Lundström har selv været Novo-aktionær og måtte i sidste halvdel af 2016 indkassere et kurstab på sine Novo Nordisk-aktier på 1 mio. dollar, skriver Børsen.

Læs også