Erhverv

Netcompany vokser mere end ventet, men nedpræciserer vækstprognose

It-virksomheden Netcompany har i andet kvartal løftet sin omsætning mere end ventet, mens indtjeningen ikke helt er vokset i det tempo, som analytikerne havde regnet med.

Derudover har selskabet set sig nødsaget til at præcisere sin forventning til salgsvæksten for indeværende år i nedadgående retning, viser regnskabet for årets andet kvartal, der er offentliggjort onsdag morgen.

I andet kvartal realiserede Netcompany en omsætning på 593,1 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 123,5 mio. kr.

Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 586,4 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 139,9 mio. kr. ifølge gennemsnitsestimater indsamlet af selskabet selv forud for regnskabet for andet kvartal, der blev offentliggjort onsdag morgen.

I andet kvartal 2018 omsatte Netcompany for 502,6 mio. kr. og realiserede et driftsresultat (EBITA) på 92,7 mio. kr.

EBITA-marginen landede for kvartalet på 20,8 pct. mod ventet 23,9 pct. blandt analytikerne og 18,4 pct. i andet kvartal året før.

På de nedre regnskabslinjer realiserede Netcompany et nettoresultat på 61,7 mio. kr. Her havde analytikerne ventet et nettooverskud på 84,4 mio. kr. I andet kvartal sidste år kunne Netcompany præsentere et nettoresultat på minus 16,6 mio. kr., som imidlertid var stærkt præget af udgifter til selskabets børsnotering.

NEDPRÆCISERET FORVENTNING

Sammen med regnskabet har Netcompany nedpræciseret sin forventning til omsætningsvæksten i 2019 og venter nu en vækst i omsætningen i niveauet 20-22 pct. i alle regioner målt i faste valutakurser mod før i niveauet 20-25 pct.

- Det danske valg i starten af sommeren har resulteret i forsinkelser vedrørende nogle større offentlige udbud og projekter i vores "late stage"-pipeline, og derfor har vi præciseret vores forventninger til helårets omsætningsvækst - dog stadig inden for vores indledende interval.

- Jeg er sikker på, at Netcompany er godt positioneret i forhold til at fortsætte med at vokse i løbet af anden halvdel af 2019 og fremefter, siger André Rogaczewski, der er administrerende direktør og medstifter af Netcompany, i regnskabet.

Netcompany venter for 2019 fortsat at realisere en justeret EBITA-margin i faste valutakurser i niveauet 26 pct.

Læs også