Erhverv

Walmart sagsøger Tesla for brandfarlige solcellepaneler

Supermarkedskæden Walmart har sagsøgt Tesla med påstand om, at solcellepaneler leveret af Elon Musks selskab er ansvarlige for opståede brande i syv af Walmarts butikker.

Det skriver Financial Times.

Walmart har bestilt panelerne hos Solar City, som er en del af Tesla-koncernen, siden 2010. I sagsanlægget anklages Solar City for et kontraktbrud, der skyldes "flere år med forsømmelighed og manglende evne til at leve op til industristandarderne".

Det fremgår af søgsmålet, at Walmart havde hyret sine egne konsulenter, som skulle følge Tesla-repræsentanter ved gennemgangen af de brandramte butikker. Inspektionerne viste ifølge sagsanlægget, at Tesla og Solar City har fejlet i forhold til installation og vedligeholdelse af panelerne ved blandt andet at ansætte personer uden viden på området.

Sagsanlægget er blot den seneste retslige hovedpine for Tesla i forbindelse med opkøbet af Solar City i 2016. Bilproducenten står stadig over for anklager, der påstår, at Tesla ikke har taget højde for aktionærernes interesser ved sit opkøb af selskabet.

Det skyldes, at Elon Musk dengang selv var bestyrelsesformand i Solar City, mens hans kusine, Lyndon Rive, var selskabets topchef.

Læs også