Erhverv

FCK-ejer taber millioner - men regner med overskud

Parken Sport & Entertainment er kommet igennem årets første seks måneder med et underskud på over 40 mio. kr.

FCK røg missede muligheden for at deltage i Champions League. Foto: Jens Dresling

FC Københavns præstationer på fodboldbanen har ikke ramt tidligere års niveauer, og det samme har de økonomiske præstationer heller ikke. Det har smittet af på resultatet for årets første seks måneder i underholdningskoncernen Parken Sport & Entertainment (PS&E).

Omsætningen i perioden har været på niveau med samme periode sidste år, men det har bundlinjen ikke, når man ser bort fra ekstraordinære poster.

Selskabets primære resultat landede således på -31,3 mio. kr. i første halvår. Til sammenligning endte det i samme periode sidste år på 25,2 mio. kr.

»Udviklingen i primært resultat kan hovedsageligt tilskrives F.C. København & Stadion,« fremgår det af regnskabet.

I 2018 solgte PS&E fitnesskæden Fitness.dk og salget var i høj grad medvirkende til, at PS&E kom igennem de første seks måneder af 2018 med et negativt resultat på 227,5 mio. kr. De fortsættende dele af koncernen gav i de første seks måneder et overskud på 3,9 mio. kr., men i år er det dykket til et underskud på 43,6 mio. kr.

FC København måtte i midten af august vinke farvel til drømmen om at deltage i gruppespillet i Champions League, efter at det danske mesterhold tabte til Røde Stjerne fra Beograd i tredje runde af kvalifikationen til den prestigefyldte turnering.

Det førte noget overraskende til en nedjustering. I forbindelse med årsregnskabet for 2018 meddelte selskabet nemlig, at det forventningerne var baseret på deltagelse i gruppespillet i UEFA Europa League.

Tidligere ventede PS&E en omsætning i niveauet 800 til 850 mio. kr. og et resultat før skat på 85 til 100 mio. kr., men det blev efter nederlaget til Røde Stjerne nedjusteret til en omsætning i niveauet 760 til 810 mio. kr. og et resultat før skat på 60 til 75 mio.kr.

Mio. kr. 2019 2018
Omsætning 835,1 781,4
Resultat af transferaktiviteter 38,1 35
Resultat før skat 75 97,4
Resultat efter skat 52,3 -167,8
     
Læs også