Erhverv

Legetøjsgigant køber lyserød gris for en bondegård

Den amerikanske legetøjsgigant Hasbro har købt underholdningsfirmaet Entertainment One, der ejer rettighederne til den populære tegneseriefigur Gurli Gris, for 27 mia. kr.

Gurli Gris, der på engelsk hedder Peppa Pig, har oplevet stigende popularitet i udlandet Foto: Matthew Knight/AFP

Den lyserøde tegnefilmsgris Gurli Gris får ny ejer. Det amerikanske legetøjsfirma Hasbro har nemlig købt det britiske Entertainment One, der står bag Gurli Gris, for 27 mia. kr.

Det skriver Financial Times.

Hasbro er blandt andet kendt for at stå bag modellervokset Play-Doh og brætspillet Monopoly, og firmaet har tilkendegivet, at man med købet håber på at appellere mere til børn i børnehavealderen og udvide sit underholdningskatalog.

Brian Goldner, adm. direktør i Hasbro, er selvsagt glad for handlen.

»Hasbro vil bruge Entertainment Ones underholdningskompetencer til at udbrede vores portfolio af brands, der appellerer til gamere, fans og familier, til alle skærme globalt og dermed realisere potentialet for vores franchise,« siger han.

Entertainment One er det seneste i en række af britiske firmaer, der er blevet opkøbt på et tidspunkt, hvor pundet er på sit laveste niveau i årevis sammenlignet med den amerikanske dollar. I sidste uge blev den britiske pubkæde Greene King blandt andet opkøbt af Hong Kongs rigeste mand, Li Ka-Shing.

Entertainment One har tidligere udtalt, at Gurli Gris-tegnefilmen genererede 740 mio. kr. i omsætning sidste år. Det er en stigning på 20 pct. sammenlignet med året før, hvilket især skyldes tegnefilmens stigende popularitet uden for Storbritannien.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også